Nieuws Stationsgebied

Wegwerkzaamheden Zuidtangent

Het stationsgebied wordt ontwikkeld. Je kunt er straks wonen, werken en recreëren met alle gezondheids- en onderwijsvoorzieningen in de buurt.

Gemeente Dijk en Waard werkt aan het kruispunt Zuidtangent/Westtangent tussen Parelhof en Stationsplein. Hierdoor zijn verschillende wegen, fiets- en voetpaden tijdelijk minder toegankelijk of afgesloten. Kijk hier voor de actuele informatie over de wegwerkzaamheden, omleidingen en route.

  • In juli / augustus 2024 zal de sloot aan de westkant van het spoor ter hoogte van de te bouwen wooncomplexen 3Kwartier (Pro6 Vastgoed) en Stationsmeester (Henselmans)  worden gedempt. In de Handelsstraat wordt op dat moment nieuwe riolering aangebracht en de weg wordt omgebouwd naar een bouwweg. Het NS-parkeerterrein is op dit moment en tijdens de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang enkel te bereiken vanaf de Stationsweg-zijde.
  • In juli /augustus 2024 zal het oude gebouw van Feenstra worden gesloopt en vanaf 1 september wordt dit als werkterrein gebruikt voor de spoorwegonderdoorgang en voor het voorbouwen van een betonnen spoordek.
  • In januari 2025 zal de Spoorwegovergang Zuidtangent worden afgesloten voor de realisatie van de bouwkuip en de afsluiting zal duren tot circa maart/april 2026. Dit deel van de Zuidtangent is dan afgesloten voor al het verkeer.
    De kruisingen met de Gildestraat/Industriestraat en Stationsplein blijven open en worden dus in feite een T-splitsing tijdens de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang, uitgezonderd op de momenten dat deze kruisingen zelf worden gereconstrueerd.
  • In de periode januari-februari 2025 wordt er gewerkt aan het kruispunt Zuidtangent/Stationsplein om deze geschikt te maken voor de aansluiting met de spooronderdoorgang. De vernieuwing van de kruising Gildestraat/Industriestraat wordt nog gepland , waarbij het verkeer te allen tijde de Gildestraat moet kunnen blijven bereiken, aangezien dit de enige ontsluiting van dat gebied is.
  • Medio maart 2025 zal tijdens een treinvrije periode van 6 dagen het spoordek op zijn plek worden geschoven en rijden er geen treinen.