Valentina Toth Wildbloei (Aisha Zeijpveld) CAMPAGNEBEELD 3
Rundfunk Schau (Bram Willems)

Winnaars en genomineerden VSCD Cabaretprijs komen naar Cool

Op 7 oktober zijn tijdens het Cabaretgala de VSCD Cabaretprijzen uitgereikt! Goed nieuws voor al onze cabaretfans: twee winnaars komen naar Cool!

Poelifinario - Entertainment: Schau - Rundfunk

Uit het juryrapport: “Met hun schrijnende absurdisme en onpersoonlijke, sketchmatige stijl zetten de twee jongemannen van Rundfunk het cabaretgenre op zijn kop. Schau kijkt als een strak gemonteerde, foutloze film. Het duo gaat op in hun personages; een bizarre verzameling figuren, die in hun persoonlijke onlogica toch iets herkenbaars dragen.”

Neerlands Hoop: Valentina Toth – Wildbloei

Uit het juryrapport: “Tóth verpakt haar levensverhaal in een ode aan de hysterische vrouwen die ze om zich heen zag en herwaardeert daarmee behendig deze beladen term. Tóth ontworstelt zich aan haar carrière als concertpianiste en operazangeres, maar strooit achteloos met voorbeeldjes, waardoor we een volledig beeld krijgen van haar overweldigende talent.”

De Poelifinario’s worden uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen theaterseizoen. De Neerlands Hoop wordt toegekend aan de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Nog meer cabarettalent

Rayen Panday, Andries Tunru en Kirsten van Teijn maakten met hun programma's ook diepe indruk op de jury. Zij staan dit seizoen in Cool.
Ook Elke Vierveijzer, Lisa Ostermann, Boban Benjamin Braspenning en Stefan Hendrikx waren genomineerd voor een cabaretprijs. Zij stonden vorig seizoen op onze planken.